miercuri, 13 martie 2013

Micul dejun

Cele mai mari pacate la micul dejun


DE CE TREBUIE SA IAU MEREU MICUL DEJUN?

Obisnuiesti sa " sari"  peste micul dejun-fie pentru ca te grabesti prea tare,fie pentru ca nu simti nevoia sa mananci? Faci o mare greseala! Iata doar cateva motive in favoarea micului dejun si cateva greseli de nutritie pe care ar fi bine sa nu le faci!

MICUL DEJUN NE DA ENERGIE!

Pe timpul noptii ,organismul functioneaza " la foc redus".De-abia dimineata ,atunci cand primeste hrana ,acesta isi tureaza din nou motoarele la capacitate maxima. Daca obisnuiesti sa renunti la micul dejun, vei observa ,cel mai tarziu dupa ce au trecut cateva ore ,ca esti lipsita de energie.

MICUL DEJUN NE FACE MAI INTELIGENTI!

Si creierul aste un organ care are nevoie de energie .Nu doar facand miscare pierzi calorii ,ci si gandind sau studiind. In cazul in care creierul nu primeste "combustibil" dimineata,va lucra mai lent .Spre deosebire de cei care NU MANANCA micul dejun,persoanele care respecta cu strictete prima masa a zilei se pot concentra mai bine ,sunt mai atente atunci cand asculta pe cineva si pot indeplini mai repede sarcini complexe.

MICUL DEJUN FACE BINE LA SILUETA!

Cine mananca micul dejun cu regularitate nu va avea tendinta de a rontai cate cea pe la ora 11 si de a "ataca" rezerva strategica de dulciuri.Prin urmare persoanele care nu renunta la micul dejun au mai "putine atacuri de foame"! Si mai putine probleme cu greutatea!


CE INSEAMNA UN MIC DEJUN SANATOS?
 Ar trebui sa aiba urmatoarele parti componente:
1 x BAUTURA Super:dupa ce te-ai trezit , un pahar cu apa este numai bun pentru a "curata " organismul.


1 x FRUCT !Contine vitamine si  glucoza :astfel creierul "lucreaza " mai usor.
1 x PRODUSE PE BAZA DE LAPTE! Branza ,iaurt ,branza de vaci sau lapte-toate acestea furnizeaza albumina .
1 x PRODUS DIN CEREALE  Paine integrala sau müsli care contin carbohidrati,stimuleaza digestia ,iar senzatia de satietate dureaza timp de mai multe ore.



  • CELE MAI MARI GRESELI LA MICUL DEJUN:

 NUMAI UN IAURT Tii o dieta de infometare ?Probabil ca asta gandeste si corpul tau cand primeste dimineata doar catea linguri de iaurt .Doar nu crezi ca acestea o sa-i ajunga pana la pranz...Fara niste müsli sau fara niste fulgi de ovaz,nu o sa ai energia necesara pentru a ajunge cu bine peste toate sarcinile din zi.




Contine 75% grasime

UNT DE ARAHIDE  Contine aprox. 75% grasime -ceea ce da o stare de slabiciune organismului.Daca tii neaparat sa mananci unt de arahide ,aplica un strat subtire pe paine .Incearca sa cumperi un produs ce nu contine zahar.

Buna dimineata ,calorii!!!

"LATTE MACCHIATO CU VANILIE /CARAMEL /CIOCOLATA ALBA" Prea de tot :o astfel de cafea "complexa" acopera un sfert din necesarul zilnic de calorii!Si nici nu te satura ;ba ,in plus,favorizeaza aparitia cariilor si depunerea kilogramelor.


Acelasi lucru e daca mananci
o tableta de ciocolata 

FULGI DE CIOCOLATA ,CU MIERE &CO.   Mai intai estea buna:laptele aduce contributie importanta la un mic dejun sanatos .Si acum vestea mai putin placuta :doar o portie mica din aceste cereale duli achialeaza cu aproape o tableta de ciocolata!Alege mai bine cereale müsli (fara adaos de zahar!)cu miere.


Te fac sa-ti fie foame din nou imediat!

CROISSANT,BRIOSE,PRAJITURI ETC. Mai citeste o data lista.Contine ea lapte?Minim.Vitamine?Nu!Dar ce contine ea atunci?Calorii.Un asemenea "meniu" poate ca iti potoleste foamea imediat,dar in aproximati doua ore stomacul o sa-ti ceara din nou de mancare.


SUNCA PRAJITA & OUA   Poate sa fie un mic dejun britanic traditional ,dar n-are nimic de-a face 

gras micul dejun=gras si tu!

 cu o masa sanatoasa. Un studiu efetuat 

in Statele Unite a aratat ca persoanele

 care mananca la micul dejun cereale si

 fructe au o silueta supla toata viata.


Painea alba nu potoleste foamea!

TOAST CU O CREMA DE CIOCOLATA  Un asemenea mic dejun e de doua ori pagubos .Painea alba da organismului senzatia de satietate doar pe termen scurt,

nu te satura pe o perioada mai mare.

Iar zaharul din crema de ciocolata se duce fix pe solduri.



CHEESEBURGER   Este  foarte bun la gust ,e adevarat ,dar e plin de grasimi si calorii.Si nu te face mai destept si nici mai fericit.

Dar nici mai satul .Si nu , ketchup-ul nu contine nici el nici o vitamina!


Renuntarea la micul dejun nu e o optiune!

SA NU MANANCI DELOC  LA MICUL DEJUN   Hello?Ce vrea sa insemne asta ?Fa bine si citeste inca o data de la inceput acest articol!

Asa iti "termini "stomacul!



CAFEA SI TIGARA
  Asta este cel mai rau lucru pe care il poti face pentru corpul tau .Mai intai iriti mucoasa stomacului gol cu o "invitatie" la cafea ,apoi continui cu o "anestezie"a mintii.Chestia asta te imbatraneste si te imbolnaveste .Nu poti fi serioasa!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu